REKRUTACJA DO PRZEDSZKOLA NA NOWY ROK SZKOLNY 2025/2026 (kliknij w pasek)
Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do DEKLARACJA DOSTĘPNOŚCI
DEKLARACJA DOSTĘPNOŚCI
Resetowanie ustawień
Reset

TYDZIEŃ KULINARNY

TYDZIEŃ KULINARNY

W tym tygodniu naszym przewodnim tematem były zajęcia kulinarne. Poznaliśmy wiele warzyw i owoców, które są niezbędne w naszej diecie. Przygodę z doświadczeniami w kuchni rozpoczęliśmy od odwiedzin pobliskiego ryneczku. Tam dowiedzieliśmy się o owocach sezonowych, krajowych i o tych egzotycznych. W następnych dniach, bogatsi o zdobytą wiedzę, zaczęliśmy zabawę w małych kucharzy. Zrobiliśmy kucharskie czapki i fartuchy, które są potrzebne każdemu kucharzowi w kuchni. Tak przygotowani zabraliśmy się do pracy. Szaszłyki owocowe,które udało nam się stworzyć, bardzo szybko zniknęły z naszych talerzy. Przygodę z kuchnią zakończyliśmy robiąc pierogi z masy solnej, a farsz do nich przygotowaliśmy z trawy. Nasz dzień, tak jak nasza finałowa potrawa, był bardzo zielony. Przygotowywaliśmy ją w czwartek,  a w tygodniu daltońskim dzień ten oznaczamy  kolorem zielonym. Nasze wytwory można będzie podziwiać w piątek na przygotowanej wystawie " KUCHNIE ŚWIATA". To byl tydzień pełen wrażeń,a my poczuliśmy się w końcu małymi masterchefami.

Data dodania: 2024-05-09 19:46:48
Data edycji: 2024-05-09 20:25:22
Ilość wyświetleń: 163
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej