REKRUTACJA DO PRZEDSZKOLA NA NOWY ROK SZKOLNY 2025/2026 (kliknij w pasek)
Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do DEKLARACJA DOSTĘPNOŚCI
DEKLARACJA DOSTĘPNOŚCI
Resetowanie ustawień
Reset

Jadłospis

17.02.2025 - 21.02.2025         

 

17.02.2025 – PONIEDZIAŁEK

              

     Śniadanie – Chleb Firmowy żytnio - pszenny z masłem, kiełbasa podsuszana, papryka czerwona, rukola,

                           kawa z mlekiem

     Alergeny:   gluten, laktoza

     Obiad I –    Zupa krem z białych warzyw z grzankami, jabłko

     Alergeny:  gluten, seler, laktoza

     Obiad II –   Kotlet mielony w sosie własnym, kasza bulgur, surówka Colesław, kompot z czerwonej porzeczki

     Alergeny:    gluten, laktoza

   

 

18.02.2025 – WTOREK     

                 

     Śniadanie – Lane kluski na mleku, bułka stokrotka, dżem wiśniowy, herbata, kalarepa

     Alergeny:    gluten, laktoza

     Obiad I –     Zupa ogórkowa z ziemniakami, melon

     Alergeny:    gluten, seler, laktoza

     Obiad II –   Kurczak duszony w sosie własnym, surówka z warzyw mieszanych, ziemniaki gotowane,

                          woda z cytryną

     Alergeny:    seler, gluten

 

                                           

19.02.2025 – ŚRODA

                                                                                                         

      Śniadanie – Chleb Firmowy żytnio - pszenny z masłem, kiełbasa szynkowa, ogórek zielony, roszponka,

                             kawa z mlekiem

      Alergeny:    gluten, laktoza

      Obiad I –     Zupa krupnik, banan

      Alergeny:    seler, gluten, laktoza

      Obiad II –   Makaron świderki z pesto pomidorowym, kompot wieloowocowy   

      Alergeny:    gluten

          

 

 20.02.2025 – CZWARTEK

                                             

    Śniadanie – Chleb razowy z masłem, serek kanapkowy, rzodkiewka, szczypiorek, herbata z cytryną

    Alergeny:     gluten, laktoza    

    Obiad I –    Zupa pomidorowa z makaronem, jabłko

    Alergeny:    seler, gluten, laktoza

    Obiad II –    Filet drobiowy w sosie curry, ryż paraboliczny, bukiet warzyw, kompot z czerwonej porzeczki

    Alergeny:     gluten, seler, laktoza

 

 

 21.02.2025 – PIĄTEK                                      

 

     Śniadanie –  Chleb Firmowy żytnio - pszenny z masłem, pasta z makreli, ogórek kiszony, szczypiorek,

                             kawa z mlekiem

     Alergeny:     gluten, laktoza

     Obiad I –     Zupa marchewkowa z kaszą jaglaną, gruszka

     Alergeny:     gluten, seler

     Obiad II –    Ziemniaki gotowane z twarogiem, cebulką i szczypiorkiem, sok naturalny pomarańczowy

     Alergeny:    gluten, laktoza

 

 

Woda w nieograniczonej ilości.                                         

 

  • Dzieci ze stwierdzoną przez alergologa alergią pokarmową mają przygotowywane posiłki eliminujące zawartości uczulającego alergenu.                                                                                                                                                   
  • Poszczególne elementy jadłospisu mogą ulec zmianom.                                                                                                    
  • Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa, oraz wszystkie zioła i  przyprawy) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.                                                                                                            
  • Szczegółowy skład recepturowy podawanych posiłków dostępny u intendentki.

 

 

Data dodania: 2019-04-14 22:11:49
Data edycji: 2025-02-16 21:19:00
Ilość wyświetleń: 39555
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej