REKRUTACJA DO PRZEDSZKOLA NA NOWY ROK SZKOLNY 2025/2026 (kliknij w pasek)
Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do DEKLARACJA DOSTĘPNOŚCI
DEKLARACJA DOSTĘPNOŚCI
Resetowanie ustawień
Reset

Jadłospis

21.04.2025 - 25.04.2025

 

21.04.2025 - PONIEDZIAŁEK

 

PONIEDZIAŁEK WIELKANOCNY

 

 

22.04.2025 – WTOREK   

                 

     Śniadanie – Chleb Firmowy żytnio - pszenny z masłem, serek twarogowy , ogórek kiszony, kawa z mlekiem

     Alergeny:    gluten, laktoza

     Obiad I –     Zupa jarzynowa, jabłko

     Alergeny:    gluten, seler

     Obiad II –   Makron świderki z pesto pomidorowym,  kompot z czerwonej porzeczki

     Alergeny:    seler, gluten

                                 

          

23.04.2025 – ŚRODA

                                    

      Śniadanie – Chleb razowy z masłem, kiełbasa szynkowa, pomidor, rzodkiewka, rukola, herbata z cytryną

      Alergeny:    gluten, laktoza

      Obiad I –     Zupa ziemniaczana zabielana z kiełbaską i natką pietruszki, melon

      Alergeny:    seler, gluten

      Obiad II –    Gulasz z szynki, kasza bulgur, kapusta modra gotowana, kompot wieloowocowy

      Alergeny:    gluten, seler

          

 

 24.04.2025 – CZWARTEK

                                                   

    Śniadanie – Płatki owsiane  na mleku, chleb firmowy z masłem, miód, kalarepa, herbata

    Alergeny:     gluten, laktoza    

    Obiad I –    Zupa  rosół z makaronem, banan

    Alergeny:    seler, gluten

    Obiad II –    Potrawka z kurczaka, ryż paraboliczny, marchewka gotowana oprószana, sok naturalny jabłkowy

    Alergeny:     gluten, seler, laktoza

 

 

 25.04.2025 – PIĄTEK                               

 

     Śniadanie –  Bułka pszenna z masłem, ser  żółty Edam, rzodkiewka, roszponka, ogórek zielony, herbata

     Alergeny:     gluten, laktoza

     Obiad I –     Zupa pieczarkowa z kluskami, jabłko

     Alergeny:     gluten, seler, laktoza

     Obiad II –    Kotlet z morszczuka, ziemniaki gotowane, sos cebulowy, surówka z kiszonej kapusty,

                           kompot z czerwonej porzeczki

     Alergeny:    gluten, laktoza

 

                                        

Woda w nieograniczonej ilości.                                         

 

  • Dzieci ze stwierdzoną przez alergologa alergią pokarmową mają przygotowywane posiłki eliminujące zawartości uczulającego alergenu.                                                                                                                                                   
  • Poszczególne elementy jadłospisu mogą ulec zmianom.                                                                                                    
  • Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa, oraz wszystkie zioła i  przyprawy) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.                                                                                                            
  • Szczegółowy skład recepturowy podawanych posiłków dostępny u intendentki.

 

 

Data dodania: 2019-04-14 22:11:49
Data edycji: 2025-04-22 07:29:15
Ilość wyświetleń: 41475
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej