REKRUTACJA DO PRZEDSZKOLA NA NOWY ROK SZKOLNY 2025/2026 (kliknij w pasek)
Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do DEKLARACJA DOSTĘPNOŚCI
DEKLARACJA DOSTĘPNOŚCI
Resetowanie ustawień
Reset

Jadłospis

5.05.2025 - 9.05.2025

 

5.05.2025 – PONIEDZIAŁEK

  

     Śniadanie – Chleb Firmowy żytnio - pszenny z masłem, kiełbasa podsuszana, pomidor, roszponka,

                            kawa z mlekiem

     Alergeny:   gluten, laktoza

     Obiad I –    Zupa jarzynowa z ziemniakami, jabłko

     Alergeny:   gluten, seler, laktoza

     Obiad II –   Boeuf Strogonow w sosie własnym, kasza jęczmienna, kapusta modra gotowana, woda z cytryną

     Alergeny:    gluten

   

 

6.05.2025 – WTOREK     

                 

     Śniadanie – Chleb razowy z masłem, pasta  z jajek ze szczypiorkiem, ogórek kiszony, kawa z mlekiem

     Alergeny:    gluten, laktoza

     Obiad I –     Zupa z czerwonej soczewicy, banan

     Alergeny:    gluten, seler

     Obiad II –   Makaron kokardki ze szpinakiem, kompot z czerwonej porzeczki

     Alergeny:    seler, gluten, laktoza

            

                               

7.05.2025 – ŚRODA

                                                                                                              

      Śniadanie – Kaszka manna z malinami, bułka stokrotka z masłem, herbata z cytryną, kalarepa

      Alergeny:    gluten, laktoza

      Obiad I –     Zupa brokułowa z kluskami, melon

      Alergeny:    seler, gluten, laktoza

      Obiad II –    Filet drobiowy panierowany, ziemniaki puree, mizeria z zielonego ogórka, woda z cytryną i miętą

      Alergeny:    gluten, seler, laktoza

          

 

 8.05.2025 – CZWARTEK

                                             

    Śniadanie – Chleb Firmowy żytnio - pszenny z masłem, kiełbasa dębowa, ogórek zielony, papryka czerwona, kakao

    Alergeny:     gluten, laktoza    

    Obiad I –    Zupa  krem z białych warzyw z grzankami, ananas

    Alergeny:    seler, gluten, laktoza

    Obiad II –    Kurczak  w sosie curry, ryż paraboliczny, mieszanka królewska na parze, sok  naturalny jabłkowy

    Alergeny:     gluten, seler

 

 

 9.05.2025 – PIĄTEK                                     

 

     Śniadanie –  Chleb wieloziarnisty z masłem, twarożek ze szczypiorkiem, rzodkiewka, herbata malinowa

     Alergeny:     gluten, laktoza

     Obiad I –     Zupa barszcz czerwony z makaronem, jabłko

     Alergeny:     gluten, seler

     Obiad II –    Łosoś  w sosie porowym, ziemniaki puree, surówka z kapusty kiszonej, kompot wieloowocowy

     Alergeny:    gluten, laktoza

                                        

 

Woda w nieograniczonej ilości.                                         

 

  • Dzieci ze stwierdzoną przez alergologa alergią pokarmową mają przygotowywane posiłki eliminujące zawartości uczulającego alergenu.                                                                                                                                                   
  • Poszczególne elementy jadłospisu mogą ulec zmianom.                                                                                                    
  • Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa, oraz wszystkie zioła i  przyprawy) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.                                                                                                            
  • Szczegółowy skład recepturowy podawanych posiłków dostępny u intendentki.

 

 

Data dodania: 2019-04-14 22:11:49
Data edycji: 2025-05-04 18:12:04
Ilość wyświetleń: 42133
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej