REKRUTACJA DO PRZEDSZKOLA NA NOWY ROK SZKOLNY 2025/2026 (kliknij w pasek)
Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do DEKLARACJA DOSTĘPNOŚCI
DEKLARACJA DOSTĘPNOŚCI
Resetowanie ustawień
Reset

Jadłospis

2.06.2025 - 6.06.2025

    

2.06.2025 –PONIEDZIAŁEK  

                 

     Śniadanie – Chleb Firmowy żytnio - pszenny z masłem, polędwica senatorska, pomidor, rukola, kawa z mlekiem

     Alergeny:   gluten, laktoza

     Obiad I –    Zupa kapuśniak  z kiszonej kapusty z kiełbaską śląską, arbuz

     Alergeny:   gluten, seler

     Obiad II –   Racuchy drożdżowej z sosem śmietankowo-owocowym, woda z cytryną

     Alergeny:    gluten, laktoza

   

 

3.06.2025 – WTOREK    

                 

     Śniadanie – Chleb razowy z masłem, kiełbasa dębowa, ser żółty,  ogórek zielony, rzodkiewka,

                            papryka czerwona, kakao

     Alergeny:    gluten, laktoza

     Obiad I –     Zupa pomidorowa z literkami, jabłko

     Alergeny:    gluten, seler, laktoza

     Obiad II –   Gulasz wieprzowy w sosie własnym, kasza jęczmienna, sałatka z ogórka kiszonego, sok jabłkowy

     Alergeny:    seler, gluten

 

   

4.06.2025 – ŚRODA

                                                                                                                                                                                

      Śniadanie – Płatki kukurydziane na mleku, chleb pszenny z masłem, dżem, serek kanapkowy, kalarepa,

                             herbata z cytryną

      Alergeny:    gluten, laktoza

      Obiad I –     Zupa brokułowa z kluskami, ananas

      Alergeny:    seler, gluten, laktoza

      Obiad II –    Kurczak duszony, ziemniaki gotowane, surówka z selera ze słonecznikiem,

                            kompot z czerwonej porzeczki

      Alergeny:    gluten, seler, laktoza

          

 

 5.06.2025 – CZWARTEK

                                          

    Śniadanie – Chleb wieloziarnisty z masłem, parówka na ciepło, dip pomidorowy, herbata, jabłko

    Alergeny:     gluten, laktoza    

    Obiad I –    Zupa ziemniaczana z mięsem, banan

    Alergeny:    seler, gluten

    Obiad II –    Makaron świderki ze szpinakiem, kompot wieloowocowy

    Alergeny:     gluten, seler, laktoza

 

 

 6.06.2025 –PIĄTEK                                    

 

     Śniadanie –  Bułka pszenna z masłem, pasta twarogowa z łososiem, szczypiorek, rzodkiewka, herbata miętowa

     Alergeny:     gluten, laktoza

     Obiad I –     Zupa kalafiorowa z ryżem, melon

     Alergeny:     gluten, seler, laktoza

     Obiad II –    Jajecznica na parze, ziemniaki puree, sałata ze śmietaną, kompot z wiśni

     Alergeny:    gluten, laktoza

                                        

 

Woda w nieograniczonej ilości.                                         

 

  • Dzieci ze stwierdzoną przez alergologa alergią pokarmową mają przygotowywane posiłki eliminujące zawartości uczulającego alergenu.                                                                                                                                                   
  • Poszczególne elementy jadłospisu mogą ulec zmianom.                                                                                                    
  • Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa, oraz wszystkie zioła i  przyprawy) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.                                                                                                            
  • Szczegółowy skład recepturowy podawanych posiłków dostępny u intendentki.

 

 

Data dodania: 2019-04-14 22:11:49
Data edycji: 2025-06-02 07:39:08
Ilość wyświetleń: 42807
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej