WOLNE MIEJSCA W PRZEDSZKOLU (kliknij w pasek)
Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do DEKLARACJA DOSTĘPNOŚCI
DEKLARACJA DOSTĘPNOŚCI
Resetowanie ustawień
Reset

Jadłospis

20.01.2025 - 24.01.2025

 

20.01.2025 – PONIEDZIAŁEK

   

     Śniadanie – Chleb Firmowy żytnio - pszenny z masłem, kiełbasa podsuszana, pomidor, roszponka,

                          kawa z mlekiem

     Alergeny:   gluten, laktoza

     Obiad I –    Zupa kalafiorowa z ziemniakami, mandarynka   

     Alergeny:  gluten, seler, laktoza

     Obiad II –  Makaron świderki z sosem bolońskim, woda z cytryną

     Alergeny:    gluten

   

 

21.01.2025 – WTOREK   

                 

     Śniadanie – Chleb wieloziarnisty z masłem, serek twarogowy, rzodkiewka, szczypiorek, herbata z cytryną

     Alergeny:    gluten, laktoza

     Obiad I –     Zupa pomidorowa z ryżem, kiwi

     Alergeny:    gluten, seler, laktoza

     Obiad II –   Kopytka z mięsem, kapusta kiszona gotowana, kompot wieloowocowy

     Alergeny:    seler, gluten

 

                                           

22.01.2025 – ŚRODA

                                                                                                            

      Śniadanie – Zupa mleczna z kluskami lanymi, chleb Firmowy żytnio - pszenny z masłem, miód, herbata, jabłko

      Alergeny:    gluten, laktoza

      Obiad I –     Zupa rosół z makaronem, banan

      Alergeny:    seler, gluten

      Obiad II –   Potrawka z kurczaka, ryż paraboliczny, marchewka gotowana z groszkiem,

                           kompot z czerwonej porzeczki    

      Alergeny:    gluten, laktoza

          

 

 23.01.2025 – CZWARTEK

                                                

    Śniadanie – Chleb razowy z masłem, szynka konserwowa, papryka, rukola, kawa z mlekiem

    Alergeny:     gluten, laktoza    

    Obiad I –    Zupa krem z białych warzyw z grzankami, jabłko

    Alergeny:    seler, gluten, laktoza

    Obiad II –    Kotlet mielony w sosie własnym, ziemniaki gotowane, surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą,

                          kompot wieloowocowy        

    Alergeny:     gluten, seler, laktoza

 

 

24.01.2025 – PIĄTEK                                      

 

     Śniadanie –   Bułka pszenna  z masłem, pasta z makreli, ogórek kiszony, herbata miętowa,

     Alergeny:     gluten, laktoza

     Obiad I –     Zupa fasolowa z ziemniakami, melon

     Alergeny:     gluten, seler, laktoza

     Obiad II –    Naleśniki z serkiem śmietankowym i sosem truskawkowym, woda z cytryną

     Alergeny:    gluten, laktoza

 

 

Woda w nieograniczonej ilości.                                         

 

  • Dzieci ze stwierdzoną przez alergologa alergią pokarmową mają przygotowywane posiłki eliminujące zawartości uczulającego alergenu.                                                                                                                                                   
  • Poszczególne elementy jadłospisu mogą ulec zmianom.                                                                                                    
  • Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa, oraz wszystkie zioła i  przyprawy) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.                                                                                                            
  • Szczegółowy skład recepturowy podawanych posiłków dostępny u intendentki.

 

 

Data dodania: 2019-04-14 22:11:49
Data edycji: 2025-01-19 19:14:25
Ilość wyświetleń: 38659
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej