REKRUTACJA DO PRZEDSZKOLA NA NOWY ROK SZKOLNY 2025/2026 (kliknij w pasek)
Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do DEKLARACJA DOSTĘPNOŚCI
DEKLARACJA DOSTĘPNOŚCI
Resetowanie ustawień
Reset

Jadłospis

28.07.2025 - 31.07.2025                                

    

28.07.2025 – PONIEDZIAŁEK   

 

     Śniadanie – Chleb Firmowy żytnio - pszenny z masłem, schab maślany, papryka czerwona, ogórek zielony,

                            kawa z mlekiem

     Alergeny:   gluten, laktoza

     Obiad I –    Zupa krem marchewkowy z groszkiem ptysiowym, jabłko

     Alergeny:   gluten, seler, laktoza

     Obiad II –   Jajecznica na parze, ziemniaki puree, sałata ze śmietaną, kompot wieloowocowy

     Alergeny:    gluten, laktoza

   

 

29.07.2025 – WTOREK      

                 

     Śniadanie – Chleb razowy z masłem, serek kanapkowy, roszponka, rzodkiewka, herbata malinowa

     Alergeny:    gluten, laktoza

     Obiad I –     Zupa ogórkowa z ryżem,  jogurt naturalny z mango

     Alergeny:    gluten, seler, laktoza

     Obiad II –   Klopsiki mielone z pieca duszone w sosie, kasza bulgur, ogórek małosolny, woda z cytryną

     Alergeny:    seler, gluten

                     

                      

30.07.2025 – ŚRODA

                                                                                                           

      Śniadanie – Chleb Firmowy żytnio - pszenny z masłem, schab dębowy, pomidor, sałata, kawa z mlekiem

      Alergeny:    gluten, laktoza

      Obiad I –     Zupa  kalafiorowa z kluskami, arbuz

      Alergeny:    seler, gluten, laktoza

      Obiad II –   Polędwiczki drobiowe pieczone w piecu, sałatka grecka z serem feta, puree z ziemniaka i marchewki,

                           sok naturalny jabłkowy

      Alergeny:    gluten, seler, laktoza

          

 

 31.07.2025 – CZWARTEK

                                                

    Śniadanie –  Chleb wieloziarnisty z masłem, pasta mięsna, dip śmietankowo-pomidorowy, ogórek małosolny

    Alergeny:     gluten, laktoza    

    Obiad I –    Zupa barszcz czerwony z makaronem, banan

    Alergeny:    seler, gluten, laktoza

    Obiad II –  Ziemniaki gotowane z twarogiem, cebulką i szczypiorkiem, kompot z czerwonej porzeczki

    Alergeny:     gluten, seler, laktoza

                                        

 

Woda w nieograniczonej ilości.                                         

 

  • Dzieci ze stwierdzoną przez alergologa alergią pokarmową mają przygotowywane posiłki eliminujące zawartości uczulającego alergenu.                                                                                                                                                   
  • Poszczególne elementy jadłospisu mogą ulec zmianom.                                                                                                    
  • Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa, oraz wszystkie zioła i  przyprawy) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.                                                                                                            
  • Szczegółowy skład recepturowy podawanych posiłków dostępny u intendentki.

 

 

Data dodania: 2019-04-14 22:11:49
Data edycji: 2025-07-27 22:54:26
Ilość wyświetleń: 44103
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej