REKRUTACJA DO PRZEDSZKOLA NA NOWY ROK SZKOLNY 2025/2026 (kliknij w pasek)
Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do DEKLARACJA DOSTĘPNOŚCI
DEKLARACJA DOSTĘPNOŚCI
Resetowanie ustawień
Reset

Jadłospis

21.07.2025 - 25.07.2025   

    

21.07.2025 – PONIEDZIAŁEK

 

Śniadanie – Chleb Firmowy żytnio - pszenny z masłem, polędwica senatorska, papryka czerwona, ogórek zielony,

                       kawa z mlekiem

     Alergeny:   gluten, laktoza

     Obiad I –    Zupa jarzynowa, arbuz

     Alergeny:   gluten, seler

     Obiad II –   Pancakes z borówkami i bananami i polewą czekoladową, kompot wieloowocowy

     Alergeny:    gluten, laktoza

   

 

22.07.2025 – WTOREK

                 

     Śniadanie – Chleb wieloziarnisty z masłem, ser żółty Edam, pomidor, roszponka, herbata owocowa

     Alergeny:    gluten, laktoza

     Obiad I –     Zupa rosół z makaronem, jabłko    

     Alergeny:    gluten, seler

     Obiad II –   Szaszłyki drobiowe, puree ziemniaczano-szpinakowe, surówka z marchewki z ananasem,

                          woda z cytryną

     Alergeny:    seler, gluten

                       

                    

23.07.2025 – ŚRODA

                                                                                                           

      Śniadanie – Chleb Firmowy żytnio - pszenny z masłem, omlet z papryką-szynką i szczypiorkiem,

                             kawa z mlekiem

      Alergeny:    gluten, laktoza

      Obiad I –     Zupa  ziemniaczana, melon

      Alergeny:    seler, gluten

      Obiad II –   Makaron świderki z sosem bolońskim, kompot z czerwonej porzeczki               

      Alergeny:    gluten, seler

          

 

 24.07.2025 – CZWARTEK

                                              

    Śniadanie –  Bułka pszenna z masłem, pasta z jajek ze szczypiorkiem, rukola, pomidor, kakao

    Alergeny:     gluten, laktoza    

    Obiad I –    Zupa neapolitańska z kluskami, jabłko

    Alergeny:    seler, gluten, laktoza

    Obiad II –   Kotlet schabowy zapiekany z warzywami i serem, ziemniaki puree,

                         sok naturalny pomarańczowy                    

    Alergeny:     gluten, seler, laktoza

 

 

 25.07.2025 – PIĄTEK                                  

 

     Śniadanie –  Sałatka makaronowa z łososiem, chleb razowy z masłem, serek topiony, kawa z mlekiem

     Alergeny:     gluten, laktoza

     Obiad I –     Zupa pomidorowa z ryżem, banan

     Alergeny:     gluten, seler, laktoza

     Obiad II –    Kotlety ziemniaczane z sosem pieczarkowym, ogórek małosolny, kompot wieloowocowy

     Alergeny:    gluten, laktoza

                                        

 

Woda w nieograniczonej ilości.                                         

 

  • Dzieci ze stwierdzoną przez alergologa alergią pokarmową mają przygotowywane posiłki eliminujące zawartości uczulającego alergenu.                                                                                                                                                   
  • Poszczególne elementy jadłospisu mogą ulec zmianom.                                                                                                    
  • Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa, oraz wszystkie zioła i  przyprawy) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.                                                                                                            
  • Szczegółowy skład recepturowy podawanych posiłków dostępny u intendentki.

 

 

Data dodania: 2019-04-14 22:11:49
Data edycji: 2025-07-21 08:02:49
Ilość wyświetleń: 43941
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej