REKRUTACJA DO PRZEDSZKOLA NA NOWY ROK SZKOLNY 2025/2026 (kliknij w pasek)
Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do DEKLARACJA DOSTĘPNOŚCI
DEKLARACJA DOSTĘPNOŚCI
Resetowanie ustawień
Reset

Jadłospis

30.06.2025 - 04.07.2025

 

30.07.2025 – PONIEDZIAŁEK

 

     Śniadanie – Chleb Firmowy żytnio - pszenny z masłem, jajecznica ze szczypiorkiem, dżem wiśniowy,

                            kawa z mlekiem

     Alergeny:   gluten, laktoza

     Obiad I –    Zupa krupnik, jabłko

     Alergeny:   gluten, seler

     Obiad II –   Makaron świderki z pesto pomidorowym, kompot wieloowocowy

     Alergeny:    gluten

   

 

1.07.2025 – WTOREK    

                 

     Śniadanie – Chleb razowy z masłem, kiełbasa dębowa, papryka czerwona, ogórek małosolny,

                            kawa z mlekiem

     Alergeny:    gluten, laktoza

     Obiad I –     Zupa barszcz czerwony z makaronem, arbuz

     Alergeny:    gluten, seler

     Obiad II –  Kurczak duszony w sosie własnym, ziemniaki gotowane, surówka z młodej kapusty

                         z marchewką, kompot z czerwonej porzeczki

     Alergeny:    seler, gluten

 

                                           

2.07.2025 – ŚRODA

                                                                                                              

      Śniadanie – Chleb pszenny z masłem, twarożek ze szczypiorkiem, rzodkiewka, herbata z cytryną

      Alergeny:    gluten, laktoza

      Obiad I –     Zupa  rosolnik z kaszą jaglaną, ananas

      Alergeny:    seler, gluten

      Obiad II –    Gołąbki w sosie pomidorowym, ziemniaki gotowane, surówka z białej rzodkwi,

                            woda z cytryną i miętą

      Alergeny:    gluten, seler, laktoza

          

 

 3.07.2025 – CZWARTEK

                                                  

    Śniadanie – Płatki owsiane na mleku, bułka stokrotka z masłem, miód, kalarepa, herbata  malinowa

    Alergeny:     gluten, laktoza    

    Obiad I –    Zupa kapuśniak z koperkiem, melon

    Alergeny:    seler, gluten

    Obiad II –    Roladki schabowe z warzywami, ziemniaki gotowane, surówka z marchewki z ananasem,

                           kompot wieloowocowy

    Alergeny:     gluten, seler

 

 

 4.07.2025 – PIĄTEK                                       

 

     Śniadanie –  Chleb wieloziarnisty z masłem, sałatka makaronowa z łososiem, wędlina drobiowa,

                             kawa z mlekiem

     Alergeny:     gluten, laktoza

     Obiad I –     Zupa ogórkowa z ziemniakami, banan

     Alergeny:     gluten, seler

     Obiad II –    Naleśniki z twarożkiem śmietankowym i sosem  mango, lemoniada

     Alergeny:    gluten, laktoza

                                        

 

Woda w nieograniczonej ilości.                                         

 

  • Dzieci ze stwierdzoną przez alergologa alergią pokarmową mają przygotowywane posiłki eliminujące zawartości uczulającego alergenu.                                                                                                                                                   
  • Poszczególne elementy jadłospisu mogą ulec zmianom.                                                                                                    
  • Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa, oraz wszystkie zioła i  przyprawy) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.                                                                                                            
  • Szczegółowy skład recepturowy podawanych posiłków dostępny u intendentki.

 

 

Data dodania: 2019-04-14 22:11:49
Data edycji: 2025-06-29 17:06:26
Ilość wyświetleń: 43558
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej